Poveşti din Grădiniţă…

Cea de a doua săptămână a Grădiniţei de vară a adus prichindeilor noi provocări, părinţilor pace în suflete, iar bibliotecarilor un zâmbet mare pe faţă, aşa cum de altfel le stă bine.

Această săptămână a stat sub semnul ARTEI: luni, alături de greiere şi furnică, cei mici au colindat lumea insectelor prin intermediul dactilopicturii, a filmului şi literaturii. Marţi, în cadrul atelierului dedicat alimentaţiei sănătoase, legumele transformate în adevărate opere de artă, gustoase şi arătoase. au devenit, în mod definitiv şi iremediabil,  prietenele noastre.

După pauza de miercuri, ne-am întors cu forţe proaspete pentru a pătrunde în lumea tainică a calculatoarelor. Am aflat, am descifrat, am colorat şi ne-am jucat pe calculator – şi, obosiţi, ziua cu o poveste am încheiat.

Vineri, ne-am întors în mijlocul naturii şi alături de Flopi am descoperit călătoria minunată a apei, am învăţat să o preţuim şi, mai ales, să nu o risipim. „Picătura de apă” a fost tabloul pe care l-am realizat pentru a nu uita niciodată această lecţie.