Noua imagine a bibliotecilor publice din RO

Ieri s-a postat pe situl Ministerului Culturii o stire despre dezbaterea astfel intitulata, organizata de minister in colaborare cu echipa Biblionet si ANBPR. O dezbatere mai mult decat binevenita! Mai multe detalii la http://www.cultura.ro/News.aspx?ID=1523

9 răspunsuri la “Noua imagine a bibliotecilor publice din RO”

Nu m-am lamurit nici eu din comunicatul postat de minister. De acolo am aflat ca moderator va fi realizatorul de televiziune Marian Voicu. Informatii suplimentare puteti afla de la Monica Grecu, Specialist Relaţii Publice, 0730 620 498, mgrecu@irex.ro (Programul Biblionet) si Reka Bartha, Consilier Comunicare, 0728 899 896, barthareka@yahoo.com (Ministerul Culturii și Patrimoniului Național).

Cum procedam pentru a afla detalii despre dezbaterea privind Noua imagine a bibliotecilor publice din RO din data de 4 februarie 2010? Nu s-a mediatizat acest eveniment aproape deloc, nici nu e de mirare (la noi, altele au intaietate, din pacate!…), desi ar fi trebuit, fiind o actiune culturala de interes pentru cei din breasla; suntem oare nesemnificativi pentru societatea romanesca?!

Dezbaterea a fost transmisa pe TVR cultural, asa cum mi-a spus o colega care a vazut emisiunea. ANBPR a postat un comunicat de presa asupra dezbaterii pe wwww.anbpr.org.ro, anuntat si pe o postare pe http://www.prolibro.wordpress.com. Ministerul Culturii a pus pe situl propriu un comunicat care rezuma esenta discutiilor (vezi http://www.cultura.ro). Nu am ajuns sa monitorizez stirile transmise despre aceasta dezbatere in presa scrisa, dar vreau sa observ ca ANBPR a adresat o scrisoare de colaborare ministrului culturii, domnul Hunor Kelemen, la inceputul acestui an, iar acesta a aratat o deosebita receptivitate. Deja in urma primului contact, au avut loc aceasta intalnire si dezbatere. Inca o veste buna: tot in urma intelegerii amiabile intre minister si editura Jurnalului National, azi biblioteca judeteana brasoveana a primit cele 4000 de carti care revin fiecarei biblioteci publice. Daca anul trecut ministerul nu a avut bani sa sustina programul de achizitii publice de carte destinat bibliotecilor publice, totusi a reusit sa convinga Jurnalul National sa accepte aceasta distribuire a titlurilor din Biblioteca pentru toti in loc sa se angajeze intr-un proces. Mai este mult de facut, dar ceva totusi se face.

Comentariile sunt închise.