Nocturna bibliotecilor la Brașov – program

Share location@Bibliotecă este sloganul din acest an al Nocturnei Bibliotecilor, o campanie națională de activare nocturnă a bibliotecilor publice sub egida Asociației Naționale a bibliotecarilor și bibliotecilor publice (ANBPR). Evenimentul va avea loc în intervalul 30 septembrie – 1 octombrie 2022, data exactă fiind la alegerea bibliotecilor participante.

La Biblioteca Județeană Brașov, Nocturna bibliotecilor va avea loc vineri, 30 septembrie 2022, între orele 16,00-24,00 și va cuprinde un program variat. De la întâlniri cu și impresii despre cărți la lecturi multiculturale, de la teatru la filme, de la jocuri tradiționale la jocuri de societate și realitate virtuală, până la ateliere de creativitate, expoziții și tururi ghidate, descoperiți biblioteca și împărtășiți experiențe.

SEDIUL CENTRAL AL BIBLIOTECII – BD. EROILOR NR. 35

Întâlnire pe nevăzute cu o carte – Acceptați provocarea?

Bibliotecarii Secției de împrumut vă propun și vă invită la o întâlnire pe nevăzute cu o carte. Veți avea posibilitatea să împrumutați o carte al cărei titlu nu îl cunoașteți, dar despre care veți primi câteva mici indicii. Poate veți avea parte de o întâlnire plăcută sau de un date misterios. Vă dăm ÎNTÂLNIRE PE NEVĂZUTE CU O CARTE vineri, 30 septembrie 2022, între orele 16,00-24,00 (Sediul central, Livada Poștei, Bd. Eroilor nr. 35, parter)

Cartea cărților citite la Secția de împrumut

„Ceea ce este muzica pentru suflet, este cititul pentru minte. Cititul provoacă, întărește, vrăjește, îmbogățește”. Pornind de la cuvintele lui Steven Roger Fischer, și anul acesta, de Nocturna bibliotecilor, Secția de Împrumut vă propune o acțiune cu scopul de a stimula lectura de calitate. Sunteți invitați să împărtășiți părerea voastră despre cartea sau personajul care v-au impresionat cel mai mult ori despre domeniile care vă trezesc interesul, într-o carte a cărților citite. Opiniile dvs. vor fi de folos pentru cunoașterea intereselor de lectură ale utilizatorilor serviciilor de bibliotecă. Vineri, 30 septembrie 2022, între orele 16,00-24,00 (Sediul central, Livada Poștei, Bd. Eroilor nr. 35, parter)

Teatru cu și pentru copii

De Nocturna bibliotecilor vă invităm să vedeți sceneta dramatică „Vrăbior ochi-treaz, vindecat cu Brahms” de Andreea Condei la Sala de lectură, vineri, 30 septembrie 2022, de la orele 18,00 (Sediul central, Livada Poștei, Bd. Eroilor nr. 35, etajul 1)

Citirea scenetei se va face alături de Matei și Nectaria Stîrlea, Luca, Matei și Pavel Bâgiu, iar intervenția muzicală este asigurată de soprana Iuliana Stîrlea. Inspirate din viețile compozitorilor, poveștile Andreei Condei îmbină literatura cu muzica și folosesc teatrul ca mijloc de educație și cultură, apropiind copiii de muzică.

Sub semnul jocurilor

Pentru început, vineri, 30 septembrie 2022, la Nocturna bibliotecilor, vă propunem o sesiune cu jocurile tradiționale ale copilăriei, din Țara Bârsei, în fața bibliotecii între orele 16,00-17,00, dacă ne permit condițiile meteo. După care, în continuare vă dăm întâlnire la Nocturna bibliotecilor cu băieții de la Tricksters club și cu cele mai noi jocuri de societate accesibile pentru toate categoriile de vârstă. Vom descoperi tainele jocurilor Coatl, Ligretto și Carcassonne în Sala de lectură, între orele 19,00-22,00. În același timp, sunt deschise ateliere de creativitate unde sunteți invitați să colorați semne de carte, să desenați personajul favorit, să creați coperte de carte și bibliocărticele, ghirlande și ornamente din pagini de cărți, să dezlegați jocuri de cuvinte, să creați povești. (Sediul central, Livada Poștei, Bd. Eroilor nr. 35, etajul 1)

Vă așteptăm alături de familie, prieteni și colegi în minunata lume a jocurilor! Activitate desfăşurată în cadrul SCIFEST – Festival de ştiinţă şi industrii creative

Vânătoare de comori/cărți. Descoperă în bibliotecă cele 7 minuni ale lumii cu ochelarii virtuali

Vă pregătim o surpriză alături de Edutech VR la Noaptea bibliotecilor, vineri, 30 septembrie, între 18,00-21,00. Veți afla despre cele șapte minuni ale lumii din vizita cu ochelarii virtuali, după care veți porni în căutarea indiciilor în diferite colțuri ale lumii ….bibliotecii. Participă echipele de câte 5 membri care s-au înscris. (Sediul central, Livada Poștei, Bd. Eroilor nr. 35)

Vino și descoperă lumea virtuală și reală la Bibliotecă! Împărtășește experiența ta la Bibliotecă! Activitate în cadrul SCIFEST – Festival de ştiinţă şi industrii creative

Tururi ghidate

Pentru cei ce doresc să viziteze biblioteca, să afle mai multe despre secțiile, colecțiile și serviciile ei, sunteți așteptați la tururile ghidate organizate la orele 16,00, 17,00 și 18,00. Înscrieri la adresa biblgb[at]rdsmail.ro, subiect mesaj Tur ghidat Nocturna bibliotecilor. Comunicați ora aleasă pentru tur, numele și un telefon mobil pentru contact. (Sediul central, Livada Poștei, Bd. Eroilor nr. 35, parter)

Seară de Filme

O selecție de scurtmetraje curatoriată de CineClub Brașov, diversă și proaspătă, oferă spre vizionare 90 de minute de filme scurte din jurul lumii și din varii genuri, de la animație sau documentar, la Sci-Fi și care dorește să aducă tema cărții si a bilbliotecii în centrul discuției. Te așteptăm să le descoperi și vizionezi la Nocturna bibliotecilor la Brașov de la orele 22,00, în Sala de lectură (Sediul central, Livada Poștei, Bd. Eroilor nr. 35, etajul 1)

Activitate în cadrul SCIFEST – Festival de ştiinţă şi industrii creative

CASA BAIULESCU – BD. EROILOR NR. 33

Lecturi multiculturale la Turnul Babel

Cu prilejul Nocturnei bibliotecilor, Biblioteca engleză, Mediateca francofonă și Biblioteca maghiară organizează evenimentul „Multiculturalitate în spațiul bibliotecii”, cu tema „Biblioteca la răscruce – Tranziția de la offline la online”, în cadrul căruia trei utilizatori ai bibliotecii vor realiza o prezentare-dezbatere despre schimbările survenite odată cu pandemia de COVID-19 – cum au fost afectați în viața de zi cu zi, urmând a se raporta la relaționarea lor cu biblioteca în cei doi ani de pandemie. Din partea Bibliotecii engleze invitată este Modesta Peralta Sosa, din partea Mediatecii francofone – Marie Elisabeth Samoilă, iar din partea Bibliotecii maghiare – Ambrus Attila. Vineri, 30 septembrie 2022, la Mediateca Francofonă între orele 17,30-19,00 (Livada Poștei, Casa Baiulescu, Bd. Eroilor nr. 33, parter)

Expoziție și atelier de fotografie

În cadrul Nocturnei bibliotecilor, elevii clasei a XI-a B de la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”, profil producție media, coordonați de profesoara Raluca Filimon, vor realiza un atelier de fotografie și o expoziție, constând în fotografii arhitecturale, de tip portret și din natură. Fotografiile, create în scop didactic, redau forma, culoarea, punctul și volumul – elemente plastice expresive în fotografie. Vineri, 30 septembrie 2022, la Mediateca Francofonă de la orele 19,00 (Livada Poștei, Casa Baiulescu, Bd. Eroilor nr. 33, parter)

CENTRUL DE EXCELENȚĂ PENTRU COPII ȘI TINERET (strada Iuliu Maniu nr. 6)

Povești și poezii la ceas de seară! pentru copii și părinți (orele 16,00-18,00) și pentru cadrele didactice (orele 19,00-21,00).

Fiecare participant va veni pregătit cu o poveste, o poezie…., de citit, de povestit, de recitat….
Ținută obligatorie: …comodă (se va sta pe pernuțe sau pe covoraș…).
LOCURI LIMITATE!

7 răspunsuri la “Nocturna bibliotecilor la Brașov – program”

Comentariile sunt închise.