Informaţii despre program

La sfârşitul anului trecut, Secţiunea Biblioteci pentru copii şi tineri a IFLA demara proiectul: Sister Libraries for Children’s & Young Adult’s Reading, în scopul de a încuraja schimburile profesionale şi solidaritatea.

Prin intermediul acestui proiect, bibliotecile provenind din ţări diferite pot găsi o bibliotecă soră, astfel încât acestea să poată construi parteneriate şi să dezvolte programe comune de lectură pentru copii şi tineri.

Am considerat că acest program reprezintă o oportunitate de deschidere şi dezvoltare pentru utilizatorii noştri, dar şi pentru noi, aşa că ne-am înscris în baza de date a acestui program, prin completarea unui formular de înregistrare şi, la scurt timp, am fost contactaţi de biblioteca publică „Dr Djordje Natosevic” din Indjija, Serbia.

După corespondenţa de rigoare, în care am stabilit termenii colaborării şi sarcinile ce revin fiecărui partener, biblioteca noastră este acum biblioteca „soră” a celei din Serbia.

Informaţii legate despre activitatea bibliotecilor din cadrul acestui program sunt disponibile la adresa http://sisterlibraries.wordpress.com

Lasă un răspuns