„Începe şcoala!”

Acesta a fost primul titlu al blogului nostru, care iată,  împlineşte duminică, 11 septembrie, un an de existenţă. La mulţi ani cititorilor, contributorilor, comentatorilor!

Vestea (bună?) este că, într-adevăr, începe şcoala  Şi ne-am gândit ca pentru acest nou început, să oferim profesorilor braşoveni şi nu numai informaţii despre câteva resurse media pe care le pot folosi la clasa, astfel încât vestea începerii  anului şcolar să fie cu adevărat una bună!

Interesting Ways,  cuprinde prezentări online realizate de Tom Barrett, care oferă idei şi trucuri despre modalităţile prin care multimedia, dispozitivele şi instrumentele ICT pot fi folosite în procesul de predare.

OVO, este o enciclopedie în format video, care cuprinde mii de scurte documentare (3 min.), de foarte bună calitate, cu scopul de a disemina cunoştinţe în lumea digitală, prin intermediul clipurilor video.

Michelangelo Portal se adresează profesorilor şi elevilor de la şcolile de artă, care doresc să dobândească cunoştinţe despre artştii cei mai reprezentatitvi din Europa, din ultima 100 de ani. Accentul se pune  atât pe ţările care sunt deja bine cunoscute pentru patrimoniul lor artistic, cât şi pe ţările al căror patrimoniu este mai puţin cunoscut. Portalul oferă posibilitatea de a descoperi patrimoniul european prin fotografii, comentarii, cursuri on-line şi reuniuni virtuale (pentru membrii înregistraţi), ateliere de lucru naţionale şi un Manual on-line de Arte Plastice.

Web Willd Woods este un joc on-line, realizat la cererea Consiliul Europei şi conceput pentru a ajuta copiii să înveţe regulile de bază privind siguranţă pe Internet. Jocul promovează, de asemenea, concepte cheie şi valori care stau la baza de lucru a Consiliului Europei, democraţia, respectul pentru ceilalţi şi drepturile copiilor. Jocul, adresat în special copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani, este disponibil în peste 20 de limbi şi este însoţit de un ghid destinat profesorilor pentru  a-i ajuta pe copii să folosească Internetul în condiţii de siguranţă şi în mod responsabil.

Xtranormal, soft de animaţie gratuit care poate fi descărcat şi rula offline. Util pentru crearea de clipuri video cu dialog, cu meniu de caractere şi scene de animaţie predefinite.

V-au fost utile aceste  informaţii? Scrieţi-ne, pentru a putea continua şi completa lista.

Tuturor, un început de an şcolar SENIN!