ÎMPREUNĂ PENTRU COMUNITĂȚI DIGITALE DEZVOLTATE – EXPERIENȚA BIBLIOTECILOR PUBLICE ÎN PROIECTUL COLIBLITE

Finalizăm un proiect de suflet, rescriem cu dăruire, imaginație și entuziasm experiențe educaționale inedite.

Vă invităm în limita locurilor disponibile!

Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) în parteneriat cu Asociația ActiveWatch vă invită miercuri, 12 august 2020, între orele 11.00 și 13.00, la evenimentul public online „Împreună pentru comunități digitale dezvoltate – experiența bibliotecilor publice în proiectul COLIBLITE”.

Webinarul va avea loc pe platforma ZOOM și se adresează bibliotecarilor și cadrelor didactice care își doresc să afle informații despre cum putem contribui prin discuții și activități la dezvoltarea comunităților noastre, inclusiv prin utilizarea tehnologiei. Webinarul va cuprinde și prezentări interactive simultane despre următoarele teme: hărțuirea online (cyberbullying), conținutul responsabil de informații (fake news), jocurile online ca instrument de educație și gestionarea timpului petrecut în fața micului ecran.

Programul Webinarului este:
o Panel de prezentare: ANBPR și ActiveWatch
o Invitați: Claudia Șerbănuță și Mircea Toma

 Sesiuni practice în paralel:
o Gestionarea timpului petrecut în fața ecranului – Mariana Lucia Marian, Biblioteca Județeană Sălaj
o Informațiile false și impactul lor (fake news) – Melania Luana Butnariu, Biblioteca Județeană Brașov
o CyberBullying și jignire – experiența bibliotecarilor – Loredana Stanciu, Biblioteca Județeană Prahova
o Jocurile online – Gabriela Rădulescu și Oana Antonescu, Biblioteca Județeană Argeș

  • Întrebări și răspunsuri
    • Povești din proiect
    • Resurse și materiale disponibile

Vă așteptăm alături de noi pentru a cunoaște experiența celor 177 de bibliotecari din 7 județe din România care au desfășurat 90 de activități față în față și online, pentru 1871 de copii, adolescenți și adulți, dezvoltând competențe digitale pentru comunități active și implicate.

COLIBLITE este un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus +, desfășurat în perioada 2018-2020, în România, Italia, Marea Britanie și Olanda. În România a fost implementat acest proiect de către Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Asociația ActiveWatch. (COmmunity LIBraries and digital LITEracy skills for migrant and low income families’ children)