Tune Up şi teatru social

Tinerii, liceenii, stundenţii, profesorii şi bibliotecarii care au participat la evenimentul de teatru-social organizat în cadrul proiectului Tune-Up, de Fundaţia Chance for Life în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov, au avut posibilitatea să experimenteze metoda teatrului-forum şi să-i cunoască pe voluntarii din Anglia şi Italia implicaţi în proiect.

Despre teatru-social

Augusto Boal, părintele acestei metode de implicare a comunităţii, este unul dintre dramaturgii care au înţeles impactul pe care teatrul îl poate avea în schimbarea socială, în motivarea oamenilor de a se implica, în schimbarea de atitudini şi mentalităţi a indivizilor, a comunităţilor. El a început să exploreze posibilitatea de a transforma simplii spectatori ai pieselor lui în persoane implicate, chiar actori în piesele de teatru, pentru a deveni ulterior persoane implicate şi in comunitate.

În  toate piesele de teatru-social, momentul cel mai reprezentativ este acela, când în sesiunea introductivă, JOKERUL conştientizează spectatorii de faptul că fiecare dintre noi poate cădea victimă a discriminării de orice gen. În sala se face linişte, iar feţele lor devin subit mai serioase. Este un moment în care insight-ul din partea participanţilor este unul puternic, şi când acest lucru se întâmplă, teatru social îşi atinge scopul şi devine o armă redutabilă în lupta cu prejudecăţile şi discriminarea.

Câteva imagini de la eveniment.

2 răspunsuri la “Tune Up şi teatru social”

… [Trackback]

[…] Read More here|Read More|Read More Informations here|There you can find 83639 additional Informations|Infos on that Topic: blog.bjbv.ro/?p=1870 […]

Comentariile sunt închise.