Întâlnire n’autor

 

Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene George Barițiu Brașov vă așteaptă marți, pe 4 iunie, de la ora 14:00, la întâlnirea cu doi dintre autorii colecției n’autor: Horea Sibișteanu, autorul celui mai nou volum din n’autor, „Fetiș”, Marian Coman, autorul „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice” și Eli Bădică, coordonatoarea colecției.

Cei care nu ajung, au o nouă posibilitate de a intra în dialog cu autorii, de a cumpără cartea și a obține autografe, în aceeași zi, de la orele 18.30 la Libraria Humanitas Brașov.

https://nemira.ro/fetis
Fetiș e cu și despre noi. Volumul reunește 21 de proze scurte, decupate din realitatea imediată, atât de familiară, și totuși mereu atât de uimitoare, căci întotdeauna un detaliu aparent infim răstoarnă întreaga perspectivă. Urbane – fie că sunt plasate în România, în Japonia sau în Elveția –, cosmopolite, uneori corporatiste, alteori intime, câteodată crude, deseori obsesive, povestirile lui Horea Sibișteanu sunt ca niște instantanee. Ele reflectă, într-un fel sau altul, relațiile dintre oameni – amoroase, de rudenie sau de prietenie, de colegialitate ori de putere etc. – și lumea contemporană. Și tocmai de aceea merită descoperit.

https://nemira.ro/omuletul-din-perete
Și dacă ești doar un personaj în cartea altcuiva?

Cala, o femeie superbă și misterioasă, în jurul căreia se învârtesc multe dintre poveștile din carte. Sevăn, un bătăuș get-beget dintr-un sat uitat de lume. Fifi, o bibliotecară care face o descoperire inedită. Tanti Teofana, o ghicitoare care ascunde tot soiul de enigme și comori. Mile, un băiat dintr-un internat, care cunoaște un secret ce va schimba totul. Acestea sunt doar câteva dintre personajele care își dau mâna și te ghidează într-o aventură nebună, provocatoare, fără pereche. Ești pregătit să descoperi lumea cu alți ochi?