Cartea săptămânii – Bibliotecarul recomandă

Cartea acestei săptămâni (07-13.02.2022) este „Ce ştie doar vântul” de Amy Harmon (în traducerea Oanei Stănescu, Bucureşti, Editura Bookzone, 2021, 456 pagini), disponibilă pentru public la Secţia de împrumut la domiciliu şi filialele 2, 3 şi 5.

Romanul este o poveste de dragoste de neuitat, călătoria imposibilă a unei femei de-a lungul secolelor ce ar putea schimba totul…
Anne Gallagher a crescut fermecată de povestirile bunicului său despre Irlanda. Devastată de moartea acestuia, ea călătorește înapoi către meleagurile lui natale pentru a-i împrăștia cenușa. Acolo, copleșită de amintirea unui om pe care îl adorase și de o istorie pe care nu o știuse niciodată, este transportată brusc într-un alt timp.

Irlanda anului 1921 este în prag de război. Un loc periculos în care să te trezești. Tocmai aici ajunge Anne, rănită, dezorientată, aflată în grija doctorului Thomas Smith, protectorul unui băiețel care îi pare straniu de cunoscut. Confundată cu mama copilului, dispărută cu mult timp în urmă, Anne trebuie să hotărască dacă este dispusă să renunțe la viața sa de până atunci pentru o dragoste pe care nu credea că o va găsi vreodată. Dar, până la urmă, oare această alegere îi aparține ei cu adevărat?
Vântul, martorul tăcut a tot ce s-a întâmplat, este singurul care cunoaște răspunsul.

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/opac/search.do?mode=BASIC&action=search&queryTerm=uuid+%3D+cf1e6f8fc0a801143bf3dd4105194945&operator=OR&_open=1