Cartea săptămânii 15-21.01.2024

Sărbătorim Ziua Culturii şi ne bucurăm de diverse evenimente, de la prelegeri la spectacole literare, de la concerte la expoziţii. Biblioteca vă recomandă o carte potrivită acestei sărbători: Mihai Eminescu. Viaţa şi opera de Gabriela Gîrmacea, cu ilustraţii de Şerban Andreescu, o apariţie a editurii Didactica a anului 2022. Volumul este disponibil la Ssala de lectură, Secţia de împrumut, filialele 5 (Bd. Griviţei) şi 6 (Secţia de copii – strada Iuliu Maniu).

Editura prezintă iniţiativa astfel: „Prin Colecția Biografii, editura își propune să aducă în atenția cititorilor viața și opera marilor scriitori ai literaturii române. Scrise cu intenția de a contura un context istoric, politic și cultural, pe care elevii și adulții să-l înțeleagă ușor, cărțile dezvăluie fapte, mentalități și idei în jurul cărora s-a construit o personalitate și fixează repere pentru înțelegerea operei, deschid un demers reflexiv, conturează valori și atitudini.
Cartea conține o abordare interesantă a vieții și operei lui Mihai Eminescu, are explicații, ilustrații, fotografii, poezii, scrisori, o cronologie a evenimentelor din epoca în care a trăit poetul, care sunt prezentate într-un mod atractiv, pentru a-i apropia pe elevi de scriitorul national și pentru a-i determina să-i citească, să-i înțeleagă și să-i admire creația.” 

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do