Cartea săptămânii 12-18.02.2024

Am declarat februarie drept luna benzilor desenate. Aşadar, săptămâna vine cu o nouă banda desenată. De data aceasta alegerea noastră s-a oprit asupra unui roman grafic creat pe baza cărţii tulburătoare şi emoţionante a Elenei Ferrante, citită cu pasiune, pe nerăsuflate, de cititorii din întreaga lume. Recomandăm cu căldură versiunea grafică a volumului „Prietena mea genială”, text rezumat de Chiara Lagani şi ilustraţii de Mara Cerri, publicaţie din 2023 a editurii Vellant, în traducere Ceraselei Barbone, chipul nou al unei cărţi pe care suntem siguri că îl veţi descoperi cu plăcere.

Editura prezintă astfel cartea: Aceasta este povestea prieteniei dintre Raffaella Cerullo și Elena Greco. Lila și Lenù. O legătură indisolubilă care începe cu două fetițe ce se iau de mână, într-un cartier sărăcăcios de la periferia orașului Napoli, la sfârșitul anilor ’50, și care traversează întreaga lor existență, rezistând multor încercări. Asta până la o dispariție misterioasă, ultima dintr-o serie de încercări de a-și pierde una alteia urma. O călătorie evocatoare în imagini prin romanul care a încântat cititorii din întreaga lume, datorată sensibilității artistice a Marei Cerri, una dintre cele mai apreciate ilustratoare italiene contemporane și iscusinței narative a Chiarei Lagani, dramaturg și actriţă în cadrul companiei Fanny & Alexander.
O transpunere însuflețită care, exploatând potențialul expresiv al limbajului benzii desenate, iluminează emblematica operă a Elenei Ferrante din perspective noi.

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do