Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii

Sunteţi fanii filmului istoric, mai precis ai microseriei HBO Epoca de aur? Atunci veţi iubi cartea acestei săptămâni (21-27.11.2022) care este romanul „Cele două graţii” de Renée Rosen, publicat de Editura Litera şi disponibil la Secţia de împrumut (2 exemplare), la filialele 1, 2, 3 şi 5.

Autoarea înfăţişează într-o manieră documentată şi elocventă lumea sclipitoare a înaltei societăți din Manhattanul anilor 1870, unde soțiile închid ochii la infidelitățile soților, iar femeile au puține drepturi și chiar mai puțină independență şi unde societatea este totul. Cu cât este mai celebră gazda, cu atât mai puternică este femeia. Și nici una nu este mai puternică decât doamna Caroline Astor. Dar vremurile se schimbă. Alva Vanderbilt s-a căsătorit de curând cu unul dintre cei mai importanți industriași americani și este membră a uneia dintre cele mai bogate familii. Dar la ce sunt buni banii când societatea refuză să te recunoască? Alva, care știe ce înseamnă să nu ai nimic, va face tot ce-i stă în putință pentru a avea totul.
Acoperind trei decenii și bazându-se pe evenimente reale, Cele două grații este un roman captivant despre două femei fascinante și complicate care se află mereu față în față, greșesc în multe privințe și descoperă, până la urmă, ce este cu adevărat important.

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do