Bibliotecarul recomandă cartea săptămânii (5-11.09.2022)

Cartea acestei săptămâni este volumul de interviuri intitulat „Cum să modelăm oraşele din România. Idei şi soluţii pentru schimbarea la faţă a comunităţilor urbane din România”, coordonat de Graţian Mihăilescu. Apariţie a Casei de Pariuri literare din 2022, cartea se poate consulta la Sala de lectură şi împrumuta de la Secţia de artă şi muzică (Mediatecă) şi de la filiala 5 a bibliotecii.

Graţian Mihăilescu explică elocvent preocuparea pentru acest subiect: „Oraşul este parte a vieţii noastre. Ne naştem în oraşe şi ne scriem poveştile în aceste ecosisteme pe care mai târziu le vom numi „acasă”. Această carte inovativă şi interdisciplinară prin perspectiva abordării subiectului, a expertizei adunate şi a modului în care interviurile realizate sunt interpretate, vine cu viziuni noi asupra oraşelor din România. Această carte îşi propune să aducă o schimbare în status-quo-ul guvernării locale, în relaţia dintre local şi central, dar şi în conturarea unor ecosisteme locale colaborative care să producă schimbarea şi dezvoltarea în oraşele din România. Pentru că doar „Împreună putem modela viitorul oraşelor”.

Cartea prezintă oraşe ca Alba Iulia, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea, Petroşani, Reşiţa, Slatina, Timişoara şi altele prin prisma diferitelor caracteristici de ţin de dezvoltare.

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la linkul http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do