Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii 03-09.07.2023

Cărţile şi oamenii se influenţează reciproc, căci cuvântul zideşte. Creştem cu cărţi şi învăţăm din ele, anumite cărţi ne schimbă viaţa, iar experienţa vieţii construieşte la rândul ei alte cărţi, prin talent şi imaginaţie, pentru oameni, într-un dialog ce nu se sfârşeşte vreodată. În această săptămână alegerea bibliotecarului s-a oprit asupra volumului „Atomic habits: schimbări mici, rezultate remarcabile” de James Clear, disponibilă în limba română în mai multe exemplare, la Secţia de împrumut la domiciliu, filialele 1, 2, 3, 5 şi 6, precum şi în limba engleză la secţia noastră engleză.

Inspirându-se din cele mai noi descoperiri din biologie, psihologie și neuroștiințe, după îndelungate studii şi experienţe, James Clear a conceput un ghid ușor de asimilat, cu ajutorul căruia obiceiurile bune devin inevitabile, iar cele rele, imposibile. Parcurgând volumul, afli cum să renunți la obiceiurile rele și să le păstrezi pe cele bune, cum să depășești lipsa de motivație și de voință, cum să-ți dezvolți o identitate mai puternică și să capeţi încredere în tine însuți, cum să faci schimbări mici, ușoare, care oferă rezultate mari şi multe altele.
Sugestiile şi ideile cărţii pot fi aplicate în viaţa reală, indiferent dacă e vorba de o echipă care încearcă să atingă un obiectiv, de o organizație din economie sau pur și simplu de un om care vrea să se lase de fumat, să slăbească, să reducă stresul ori să realizeze orice alt scop.

James Clear a petrecut ani de zile perfecționând arta și studiind știința obiceiurilor. Această carte antrenantă și practică este ghidul de care ai nevoie ca să scapi de deprinderile proaste și să-ți formezi unele bune.” (Adam Grant, autorul bestsellerurilor Originalii și Option B.)

Lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesează cu încredere catalogul nostru online la un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do