Biblioteca Vie- o metodă de educaţie nonformală.

Pot afirma că am avut un sfârşit de săptămână, pe care nu îl voi uita, poate, niciodată. A fost o provoacare ca Biblioteca Vie să devină Vie în spaţiul bibliotecii noastre. Au fost trei zile în care m-am simţit vie, înconjurată de cărţi preţioase, care au un rol nobil:acela de a tolera, de a gândi…cărţile au fost prietenii utilizatorilor, care au avut răbdarea să împărtăşească tainele, experienţa de viaţă, să fie sensibili şi să zâmbească.
În sala de lectură, cărţile au vorbit. Au fost patruzeci de cărţi. Iată câteva titluri: rrom, maghiar, evreu, artist, nevăzător, persoană cu dizabilităţi, persoană privată de libertate, bibliotecar,barista etc.
Am fost împrumutată şi eu pentru treizeci de minute…cred că de trei ori, dar ceea ce m-a impresionat şi m-a făcut să privesc viaţa altfel…a fost carte vie Costi-nevăzător, de la care orice om, ar putea să înveţe ceea ce înseamnă viaţa. O replică, care îmi va rămâne în suflet şi în minte vor fi spusele acestuia: „Cel mai mare handicap, pe care un om îl poate avea nu este acela de a nu vedea, ci de a nu beneficia de educaţie” (27 de ani, filolog-lucrează cu copiii care au probleme de vedere).

Mulţumesc lui George Roşu în mod special pentru ajutorul, pe care l-a oferit organizatorilor pentru ca promovarea acestui eveniment să aibă lumină şi culoare:). Afişul, semnele de carte şi cataloagele sunt realizate cu ajutorul efortului depus de el. De asemenea, tuturor colegilor din bibliotecă şi elevilor extraordinari de la Liceul Teoretic de Construcţii şi Arhitectură „Christian Kertsch”, coordonaţi de profesorul de Limba şi LIteratura Română – Cristian Vieru.

În cel mai scurt timp, voi reveni cu date statistice, pentru a afla cine a fost cea mai citită carte şi câţi utilizatori au păşit pragul bibliotecii noastre în cele trei zile.

9 răspunsuri la “Biblioteca Vie- o metodă de educaţie nonformală.”

felicitări şi ţie pentru implicare, Ioana! e plăcut să asculţi opiniile despre viaţă şi societate ale unor persoane deschise şi curajoase. nu e simplu să vorbeşti despre tine. eu am citit cărţile O.N.G.-ist şi CONSILIER JURIDIC. asemenea cărţilor bine concepute, mi-au răspuns cu răbdare şi bună-voinţă la întrebări. spre surprinderea mea, cele două persoane nu sunt complet dezamăgite de situaţia actuală a ţării, chiar m-au făcut să cred că se mai poate schimba ceva, fie şi la nivel de individ.

Cum putem face sa aflam amanutele logistice ale acestui eveniment.
Replicabilitate lui pare posibila …ne dati mai multe amanunte?

Comentariile sunt închise.