Atelier SNB pentru studenți

IMG_8652În cadrul Săptămânii Naționale a Bibliotecilor, ieri, 18 aprilie, în buna tradiție a colaborării cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației Brașov, cu privire la utilizarea metodelor educaționale nonformale, s-a desfășurat un nou atelier pentru studenții acestei facultăți.

Alături de tematica stabilită prin programul de cooperare, Melania Butnariu, bibliotecar formator și responsabil de program, a prezentat studenților una dintre cele mai noi resurse educaționale digitale elaborate de Serviciul de Informare și Formare Continuă al bibliotecii: Destinații clasice – ghid de călătorie în lumea muzicii clasice (audio expoziție).

Acest instrument resursă propune tuturor celor interesați de educația culturală, în general, și de educația muzicală, în particular, a celor mici și nu numai, o călătorie pe zi: un compozitor – o destinație – un alt timp – o altă dimensiune.

Prezentarea esențializată a compozitorilor aparținând diferitelor perioade ale istoriei muzicii este însoțită de reprezentarea audio a celei mai cunoscute compoziții a acestora (fisier audio) și de itinerariul pe care aceștia l-au parcurs în scopul desăvârșirii profesionale. Saltul în timp, trecerea de la o perioadă la alta, se poate realiza prin intermediul unui index cronologic. De asemenea, instrumentul pune la dispoziție un glosar în scopul cunoașterii limbajului de specialitate și dezvoltării vocabularului, ca și un index alfabetic și unul geografic, pentru regăsirea mai ușoară și mai rapidă a informațiilor.

Compozitorul pe urmele căruia pornim astăzi, 19 aprilie, și în a cărei lume sonoră pătrundem este Antonio Vivladi. Punct de plecare: Italia. Capătul călătoriei: îl descoperim împreună!