Aniversare Jack LONDON

Jack London s-a născut în 12 ianuarie 1876, la San Francisco şi încă de la o vârstă fragedă a fost pasionat de lectură. Spirit aventurier,  Jack London a făcut două călătorii care şi-au pus amprenta asupra operei sale. Prima este cea de un an la bordul unei nave norvegiene, călătorie în care a străbătut Pacificul, a scăpat de pericolul gheţarilor plutitori din mările nordice, a cunoscut viaţa aspră a vânătorilor de foci şi balene. Cea de-a doua a fost călătoria în Alaska, în căutare de aur. Jack London a murit la vârsta de 40 de ani, la ferma sa din Glen Ellen (California), fermă devenită parc istoric cu denumirea „Jack London State Historic Park”.

Anul acesta se împlinesc 135 de ani de la naşterea scriitorului şi cu acest prilej, copiii de la Grădiniţa nr. 23, educatoare  Rodica Dumitru, au vizionat filmul „Colţ Alb”.

Cele mai cunoscute creaţii ale lui London: „Fiul lupului”, „Chemarea străbunilor”, „Colţ Alb”, „Dragoste de viaţă”, „Mihail, câine de circ”, „Căutătorii de aur”, „Campionul greilor”, au fost reunite într-o expoziţie de carte.

Imagini aici

Melania Butnariu, bibliotecar
Secţia pentru Copii şi Tineret Braşov