UN MUZEU ÎNTR-O BIBLIOTECĂ, O BIBLIOTECĂ ÎNTR-UN MUZEU

Fotos LM 476

Un muzeu într-o bibliotecă, o bibliotecă într-un muzeu” este noul concept propus de Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „George Baritiu”  din  Braşov, lansat cu prilejul organizării expoziţiei interactive de jocuri, în parteneriat cu Muzeul Jocurilor din Chemnitz, Germania.

Şi dacă pentru două luni, în perioada mai-iulie a.c.,  biblioteca se va transforma într-un muzeu viu, plin de culoare şi experienţe de joc dintre cele mai diverse, în aceeaşi perioadă, lucrările create de cei mici în cadrul activităţilor de educaţie nonformală dedicate lecturii şi literaturii pentru copii organizate de bibliotecă (desene, picturi şi pirogravuri), au fost frumos şi cu atenţie împachetate şi trimise spre a fi expuse nu într-o bibliotecă, ci într-un muzeu,  Muzeul  Hans Christian Andersen din Odense, Danemarca.

De ce un muzeu într-o bibliotecă şi o bibliotecă într-un muzeu?

Pentru că jocul şi povestea nu pot exista separat şi  fac parte din viaţa noastră, a tuturor. Pentru că dorim să oferim cititorilor noştri experienţe inedite de învăţare. Pentru că fiecare muzeu are de spus o poveste, deci îşi are locul său binemeritat  în bibliotecă şi, nu în ultimul rând, pentru că activităţile pe care biblioteca le desfăşoară în prezent pot fi puse în valoare în orice muzeu dedicat cunoaşterii.