Bibliotecarul recomandă Cartea săptămânii 02-08.10.2023

Începem săptămâna cu o carte de o autoare braşoveancă: romanul „Invizibilii” de Ioana Pârvulescu, cu ilustraţii de Irina Dobrescu, apărut în colecţia Humanitas Junior şi disponibil la Sala de lectură şi filialele 1, 2, 4, 5 şi 6.

După „Inocenţii”, cartea ce rememorează locuri şi oameni din Braşov, „Invizibilii” sunt primul volum pentru copii scrisă de autoare, de fapt pentru toţi cei de la 8 la 108 ani. Este o carte despre o aventură care se petrece şi în bibliotecă, cum altfel, în jurul cărţilor şi cititului, pe scurt despre vraja cărţilor.

Laura este inteligentă, curioasă și plină de curaj, deși se crede „neobișnuit de obișnuită“. Are însă un secret. O să vi-l spun și vouă: la aproape opt ani, nu știe să citească. Motivul? Imaginația ei prea bogată.

Într-o bună zi, colegii Laurei intră în bibliotecă și dispar. Au devenit pur și simplu invizibili! Unde ar putea să fie? Ca să-i regăsească, fata trebuie să treacă prin șase încercări și să cunoască șase lumi. Din fericire, nu e singură în aventurile ei. Are alături un vrăjitor. Va reuși el oare s-o învețe și formula magică a cititului?

Firesc, lectură recomandată de Bibliotecar!

Accesaţi cu încredere catalogul nostru onlinel a un clic distanţă la http://catalog.bjbv.ro:8280/liberty/libraryHome.do