Lumea fermecată a bibliotecii

2 (67) La mai putin de 24 de ore de la deschiderea expoziției interactive de jocuri,  organizată în parteneriat cu Muzeul Jocurilor din Chemnitz, Germania, caietul cu programări și-a completat toate filele dedicate lunii mai.

Primii copii care au testat jocurile de recunoaștere și reconstituire a imaginilor, de dezvoltare a abilităților motrice fine și de cunoaștere a unor  noțiuni  legate de mediul înconjurător, jocuri cunoscute sub numele generic „puzzle”, au fost cei de la Grădinița Martinică.

De ce e atât de spectaculos să faci un puzzle la bibliotecă? Pentru că aici fiecare joc începe cu o poveste. Pentru că jocurile puse la dispoziția copiilor sunt construite din materiale ecologice, au forme, dimensiuni și culori adecvate vârstei și nivelului de dezvoltare al copiilor. Pentru că e un prilej de a-i avea alături pe părinți și de a se juca împreună. Pentru că jocul rămâne principala activitate amuzantă de învățare.  Pentru că bibliotecarii secției iubesc ceea ce fac și știu să se joace.

Despre celelalte motive, în următoarea postare….