La Ceai et Caetera

Împarte bucuria primei zăpezi

 Prima zăpadă e mereu specială. Nu contează că vine în octombrie, noiembrie sau ianuarie, ne face mai jucăuşi şi mai plini de viaţă. Ne aduce aminte de copilărie, de stat afară până ne îngheţau mâinile şi ni se înroşea nasul. Dar ce ne opreşte să ne jucăm şi acum cu zăpada? Hai, lasă orice ai face, mergi în cea mai apropiată pădure sau cel mai apropiat parc şi bucură-te de ea. Tăvăleşte-te, fă un concurs de aruncat bulgări, contruieşte un om de zăpadă. Garantat o să-ţi încarci bateriile. Apoi adună-ţi prietenii în jurul unui ceainic aburind, la un board game. Fie că vă plac jocurile de strategie, de cărţi sau cu poveşti, la noi vei găsi sigur ceva pe placul tuturor.

Iată ce evenimente vă aşteaptă până la sfărşitul lunii:

  Păsări pentru suflet- Expoziţie de fotografie

1-30 noiembrie

 Mă numesc Vieru Andrei Silviu, am descoperit fotografia acum 8 ani şi de curând am descoperit pasiunea pentru natură şi în special păsări. Vreau să vă invit să descoperiţi ceea ce fac eu în timpul liber şi să puteţi vedea ce am văzut eu atunci când mi-am petrecut timpul în natură, „alergând” după diferite zburătoare şi plecând acasă cu zâmbetul pe buze doar pentru că am vazut o nouă specie sau poate acceaşi specie, dar mult mai aproape sau în alta ipostază. Nu am ştiut niciodată ce imi aduce fericirea, dar pentru momentul de faţă asta mă face fericit. Vreau să vă invit la prima ediţie a expoziţei „Păsări pentru suflet”.

Fabrica de scurt metraje

23 noiembrie, 19h00

Salutări. Noi suntem Short Film Factory (Fabrica de Scurt Metraje). Ne știm din 2009. Noi eram tinerii ăia care umblau prin țară în săli de spectacole, pub-uri sau cafenele și în loc de stand-up comedy proiectau filme de scurt metraj. Da, acum ne-am întors, la fel de tineri, cu mai multă experiență și cu filme noi, proaspete și premiate. Vă așteptăm la sfârșit de Noiembrie la ceainăria Ceai et caetera cu proiecții de filme de scurt metraj (filmele premiate la ediția din luna august a festivalului de scurt metraje Short To the Point)

Durata: 2h

Intrarea este liberă.

Schimb de cărţi

27 noiembrie, 19h00

Vino cu o carte pe care ai citit-o în ultima perioadă și ti-a plăcut. Povestește-ne despre ea și împrumut-o unei persoane căreia i-ai trezit interesul prin povestea ta. La schimb, vei primi cel puțin o altă carte faină ! La ediția următoare ne povestești cum ți s-a părut cartea împrumutată și schimbăm din nou impresii și cărți.

Hai și tu în comunitatea iubitorilor de cărți din Brașov și împrejurimi!

P.S.: după ce se plimbă pe la Schimb, cărțile ajung din nou la proprietarul lor de drept.

 Lansare de carte – La ce visează oamenii de zăpadă

28 noiembrie, 18h30

Copiii o cunosc drept Ada. Ada din Canada. Doamna aia care spune povești pe internet și uneori mai scrie și câte o carte. Dar Ada n-a trăit mereu în Canada, în casa cu grădină de zâne și copaci care au ochi și gură. Toate astea sunt destul de noi. Și grădina și mușcatele, și copacii care râd cu gurile până la urechi… Ei, nu, doar nu vă închipuiți acum că în grădina Adei și copacii au urechi. Nu-i adevărat, au doar ochi și gură. Pe unul îl cheamă Kevin, pe celălalt îl cheamă Bob. Bob e de fapt o tufă încă neidentificată ca specie, numai bună să găzduiască o grămadă de veverițe, două turturele și, din când în când, câte o pasăre cardinal.

Ada e în Canada de doar doi ani. Și nici n-o cheamă Ada, o cheamă altfel. Ada îi spun doar prietenii. E drept că are mii de prieteni. Cam la fel de mulți câte cărți semnate de ea există pe lume. Am să vă spun un secret. Pe Ada o cheamă de fapt Andreea Demirgian. E un nume lung și complicat, are multe R-uri și e greu de pronunțat de către copii. Are un pisoi vărgat, două fete, trei căsuțe pentru păsări, patru pești și împreună cu Regele Castelului ei se străduiește să plimbe cât mai multe povești prin cât mai multe case, de pe toate continentele.

Ada spune povești la microfon. Le înregistrează și le pune muzică și sunete multe, ca să fie ca la teatru sau… ca la un film fără imagini. De fapt, să fie ca la teatrul radiofonic. Pentru că Ada a lucrat 17 ani în Radio și n-a uitat cel mai important lucru pe care l-a învățat acolo: anume, că dacă pui unul după altul cuvintele potrivite, în mintea oamenilor se întâmplă un fenomen extraordinar: Oamenii ÎNCEP SĂ-ȘI ÎNCHIPUIE cum arată ceea ce aud. E ca și cum fiecare din cei ce ascultă ar vedea cu ochii închiși un film exact așa cum și-l închipuie. E o joacă foarte frumoasă, care nu dă greș niciodată. Vreți să încercați? Închideți ochii și spuneți cu glas tare: ciocolată! Nu-i așa că e bună? Deja îi simțiți gustul și doar ați rostit cuvântul… E magie, ce să vă mai spun!

Voi ați auzit de Ora de Poveste cu Ada? Dacă nu ați auzit, să știți că din când în când o puteți vedea pe Ada pe Internet. Ia cărți de la bibliotecă, pornește video telefonul și le citește pentru oricine vrea să asculte. Sunt povești neobișnuite, cu porumbei care vor să conducă autobuze și magazine în care se găsesc de vânzare monștri caraghioși, denumiți Ptiu și Bleah sau Sforăilă și Hapciu și vrăjitoare ce adună pe mătură tot felul de lighioane și nu se lasă mâncate de dragoni.

Ei… Ada a scris cinci cărți. Una nu se mai găsește pe nicăieri, sunteți foarte norocoși dacă o aveți deja în bibliotecă. Se numește „Poveștile Domnișoarei Firicel”și conține șapte istorioare despre viața unei fetițe. Nu-s povești cu zâne, nici cu spiriduși, ci sunt povești despre anotimpuri și despre îngeri, despre grădiniță și despre păsări măiestre, ba chiar e una cu un Domn de Ciocolată care îi învață pe copii cum se mănâncă de fapt ciocolata și cu o prințesă care nu voia să se spele…

A doua carte se numește Călătorie prin Curcubeu și e un fel de poezie… Nu chiar cu totul și cu totul poezie, dar anumite cuvinte chiar rimează și-s ușor de ținut minte. E despre șapte cetăți fermecate prin care oricine se poate plimba nestingherit, dacă știe să răspundă la întrebările unui pitic cu nume secret. Mai mult nu vă zic, vă las să descoperiți singuri, că ar fi păcat să nu vă jucați și voi cu Paznicul Curcubeului.

A treia carte dezvăluie Secretul Fulgilor de Nea. E o carte mititică, subțirică, delicată, zici că mai are puțin și se topește, dar între paginile ei se ascunde o taină pe care uneori nici oamenii mari nu o deslușesc prea repede: aceea că, deși suntem unici, împreună suntem mai puternici.

A patra carte… Ei… Aici e aici. A patra carte povestește despre prietenie și despre renaștere, despre visuri ce se pot împlini chiar când te aștepți mai puțin. V-ați întrebat vreodată la ce visează oamenii de zăpadă? Ada știe. Dacă vreți să aflați și voi, aveți ocazia în curând să vă întâlniți cu personajele ei abia ieșite din tipar.

A cincea carte se numește Prințul Lalea și Muzica Lumii și mai are un pic, un pic, doar atâtica, mai puțin decât un bob de piper până povestea se așază cuminte între coperte.

Până una alta, haideți să-i cunoașteți pe Omul de Zăpadă și pe prietenii lui, Îngerașul de Zăpadă și viețuitoarele din pădure, care s-au hotărât să-și împodobească și ei un brad pentru Crăciun, chiar în Poiana Căprioarelor. O puteți vedea pe Ada și chiar puteți schimba câteva cuvinte cu ea Luni, 28 Noiembrie 2016, la Ceai Et Caetera, în Brașov, pe strada Latină, la numărul 15. Va fi acolo și un oaspete special: Anda Ansheen, autoarea ilustrațiilor cărții „La ce visează oamenii de zăpadă”.

Ne vedem acolo!

 Evenimente săptămânale:

Clubul de Board games reloaded

În fiecare luni de la 19h00

Dacă te numeri printre pasionații de board games, aici ți-ai găsit locul. În fiecare luni pasionații de board games se întâlnesc sus în Șchei, la ceainărie. Începând cu ora 19.00, un nou joc așteaptă cuminte să fie descoperit și exploatat la maxim. Fie că preferi jocurile cu cărţi (Saboteur, Solo, Bohnanza), de strategie (Dominion, Risk, Game of Thrones, Qwirkle), sau cu poveşti (Dixit, Dixit Odyssey), găseşti la noi peste 80 de board games din care să alegi!

Oricare ar fi abilitatea ta, în jocurile board games vei descoperi întotdeauna cum să o exersezi. Membrii clubului de board games te vor ajuta să intri-n joc!

Atenție! Provoacă dependență! S-ar putea să țină cel puțin până la toamnă!

Toastmasters International Weekly Meeting – public speaking club in English

Every Tuesday, from 7 p.m.

Toastmasters International is a nonprofit educational organization that teaches public speaking and leadership skills through a worldwide network of meeting locations. Since 2010, Brasov Toastmasters Club has been dedicated to helping people become better Speakers and better Leaders. By joining our weekly meeting you will find a supportive and positive learning experience in which members are empowered to develop communication and leadership skills, resulting in greater self-confidence and personal growth!

Friday Night Magic

În fiecare vineri de la 19h00

Magic The Gathering este primul joc apărut, de tipul „trading card game”. În 2011, la nivel mondial, comunitatea avea peste 11 milioane de jucători. Persoanele interesate să se distreze, dar care vor să își dezvolte abilitățile strategice sunt așteptate în fiecare zi de vineri, să intre în comunitatea jucătorilor de Magic The Gathering, din Brașov.

Clubul de limbi străine: franceză, engleză și în viitor germană

Întâlnirile au loc marți sau miercuri, la două săptămâni, la ora 19h00, în funcție de disponibilitatea participanților

Iubești limbile străine?

Știi cât de important este ca în CV să îți poți strecura cunoștințele unei limbi străine?

Cunoști o limbă străină dar nu ai mai exersat-o demult?

Cum ar fi să îți poți exersa abilitățile de comunicare și cunoștințele în cadrul unei întâlniri cu oameni care doresc același lucru?

La Ceai et caetera s-a deschis sezonul de primăvară, pretexte găsim pentru conversație… haideți să încercăm într-o limbă străină!

Vei avea ocazia să te întâlnești cu vorbitori nativi ai unei limbi străine, să te distrezi și să te relaxezi la un ceai cald sau la o ciocolată delicioasă.

Evenimente permanente:

 “În joacă” – Peretele care a prins viață datorită elevilor clasei a IX-a arhitectură de la Liceul de arte plastice Hans Mattis-Teutsch, coordonați de doamna profesoară Cristina Lorincz

Începând cu Iulie 2015

Lucrarea reprezintă înfruntarea dintre cei doi șahiști înfățisați prin cunoscutele lucrări de artă: Venus din Milo și Gânditorul de la Hamangia. Fiecare combatant luptă din turnul lui, Venus din Milo se află în turnul de Jenga, iar Gânditorul în turnul de cărți. Firește, respectând realitatea, statuia reprezentativă culturii Greciei antice, neavând mâini, nu poate face nicio mutare pe tabla de șah, piesele ei fiind zdrobite de armata adversarului.

Obiectele si personajele lucrării pot fi interpretate. De exemplu, dacă s-ar lua fiecare bucată a picturii se pot descoperi elemente esențiale oricărui joc: turnul de Jenga și cel de cărți reprezintă practica, experiența și măiestria, Venus reprezintă frumusețea și plăcerea jocului, armata de piese reprezintă duritatea și rigiditatea, Jokerii sunt copilaria și bucuria, transformarea pieselor de remi în cărți de joc aduce aminte de magia transmisă, Monalisa reprezintă misterul, iar, nu în ultimul rand, Gânditorul reprezintă tactica și strategia bine gândită. Toate aceste elemente alcătuiesc fiecare joc minunat.

Personajele pot fi înțelese și ca niste trăsături, caractere sau acțiuni ale societății, Jokerii reprezintă tinerețea, fericirea, spontaneitatea și, totodată, lipsa de griji și indiferența față de probleme, în timp ce Venus reprezintă frumusețea fizică, iar Gânditorul reprezintă omul îngândurat, grijuliu, cel care planifică fiecare mișcare, fiind in opoziție cu Jokerii.

Proiectul acestei picturi pe perete a fost unul îndrăzneț, având în vedere că a fost pentru prima dată când cei unsprezece tineri au pictat la asemenea dimensiuni (peretele având 4,25 m X 2,60 m) și mai ales pentru că au lucrat în echipă. Ei au alcătuit o echipă frumoasă și plină de talente distincte. La început ideile au venit din partea întregului grup și, filtrându-le și punandu-le pe hârtie au ajuns la un desen care mai apoi avea să devină o pictură cât tot peretele. Toate detaliile aproape că au dublat timpul de lucru estimat inițial. Toți au lucrat cât de bine au putut și cu bune, cu rele, au reușit să termine, fiind mândri de ceea ce au reușit să realizeze în echipă.

Probabil că in viitor se vor putea ocupa și de alte proiecte la fel de provocatoare sau chiar mai ambițioase.

text scris de către liderul echipei, Vlad Comșa.

Colțul cu idei istețe și cu personalitate: cadouri sau pretexte pentru a le face o bucurie celor dragi 

De ziua cuiva drag sau când ai un motiv special de bucurie, în ceainărie te așteaptă un colț dedicat. Cu drag, ceainăresele te pot consilia și vei putea alege un set special de ceai, o geantă sau o creație vestimentară handmade, create de Atelier M, un puzzle sau un joc de societate de tip card game sau board game. Peste 150 de titluri te așteaptă în Lumea board games.

Sărbătorește-ți ziua de naștere la Ceai et caetera

O aniversare puțin…mai specială!

Pentru cei mici sau mari, pentru o surpriză celor dragi ție, te invităm să petreci în stilul Ceai et caetera! Motivul tău de bucurie, prilejul ceainăreselor de a te servi cu drag cu produse sănătoase: ceaiuri fierbinți, ciocolată caldă de tot felul, limonadă, oranjadă, sucuri proaspete și naturale 100%,  alternative sănătoase pentru gustări, prăjitură Marlenka și torturi speciale de la Casa de turtă dulce.

Indiferent  pentru care dintre spațiile de care dispunem vei opta, atmosfera va fi mereu una relaxată.

Multitudinea de jocuri colorate deschise în ceainărie îi vor purta pe toți cei mici și/sau mari în lumea magică a jocurilor de societate de tip Board games.

Cei mici vor fi primiți într-o sală decorată special de petrecere cu baloane colorate, cărți de povești, mini-jucării de pluș. Vor găsi de asemenea puzzle-uri, jocuri de strategie pentru vârsta lor.

Cu drag,

Prietenii tăi de la Ceai et caetera

Mai multe detalii despre toate activitățile care au loc în ceainărie, puteți găsi accesând:

www.ceaietc.ro

http://www.facebook.com/ceaietc

Programul ceainăriei:

Luni – Vineri: 14h00-23h00

Sâmbătă – Duminică: 13h00-23h00

Ultima comandă: ora 22h00

p.s.: Vă mulțumim că ne sunteți alături și dornici de a continua împreună povestea începută pe strada Castelului acum șapte ani.

De patru ani, ne găsiți în pitorescul Șchei a.k.a. La mama naibii! ☺

Se poate ajunge cu trotineta, cu bicicleta, pe jos, cu autobuzul, pe schiuri sau cu săniuța, cu mașina personală sau a prietenilor, în funcție de sezon și de disponibilitate.

E mai aproape decât pare ☺, la 1.4 km de Piața Sfatului.

12 răspunsuri la “La Ceai et Caetera”

Comentariile sunt închise.