Filme pe repede înainte

Premiile 48 Hour Film Project Braşov 2016

Juriul 48 Hour Film Project Braşov 2016 a desemnat câştigătorii competiţiei din acest an. Din cele şapte echipe înscrise la start: abc team, Andrei Nica, Epic Ideas, Neo Kino-Oki, Noobz, Retromania şi The Nonsensicals toate cele şapte echipe au reuşit să predea filmul complet în termenul de 48 de ore şi astfel au intrat în compeţia 48 Hour, pentru Best City Film de la Braşov.

Cele trei elemente primite de către concurenţi la startul competiţiei şi încorporate în scurtmetrajele realizate de ei sunt: personaj – Marin/Maria Petcu, om de serviciu, recuzită – capsator de birou şi replică – „Urci cu liftul şi cobori cu etajul”. De asemenea participanţii au tras la sorţi din 30 de genuri de film, precum film mut, comedie, aventură, fabulă, poliţist şi altele,  tema filmului lor. Ei au avut la dispoziţie doar 48 de ore să scrie, să filmeze şi să monteze scurtmetrajul lor.

Juriul 48HFP Braşov 2016 l-au format Ana Maria Moldovan, Bianca Oichea, Iustinian Turcu, Alina Floroi şi Robert Elekes.

Ana Maria Moldovan este actriță a Teatrului Odeon din 2001 și a jucat în spectacolele „Gaițele” și „Pyramus & Thiesbe 4 you”, regia Alexandru Dabija și „Casanova”, regia Dragoș Galgoțiu. În 2014 a fost selectată în cadrul programului Sarajevo Talents, din cadrul festivalului de film de la Sarajevo. După diferite roluri în seriale de televiziune, a debutat în film în 2008. Ana Maria a întruchipat-o pe Irina Margareta Nistor în „Chuck Norris vs Communism”, în regia Ilincăi Călugăreanu. Acest film a fost selectat în 2015 în competiția oficială a festivalului de film independent de la Sundance și în cadrul festivalurilor Hotdocs – Toronto, Nantucket , Seattle, Edinburgh și Los Angeles.

Bianca Oichea este coregraf și performer de dans contemporan. Trăiește și se ocupă de proiecte artistice în Brașov. Demersul ei creativ se concentrează pe îmbinarea dintre interacțiune în timp real între dans și noile tehnologii, alături de mișcare, vizual și sunet, ca în spectacolul „LOE”, care a avut reprezentații anul acesta. Datorită înclinației sale eclectice și energice, Bianca activează ca manager cultural în cadrul platformei Neoteric, care are drept scop creearea de evenimente de calitate în arta contemporană.

Iustinian Turcu este actor, colaborator la Teatrul Național „Radu Stanca” și la Teatrul Pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu. El este masterand la Universitatea „Lucian Blaga” la Departamentul de Arta Teatrală. A jucat în spectacolele unor regizori și coregrafi cunoscuți precum Anca Bradu, Gigi Căciuleanu, Radu Afrim, Silviu Purcărete, Eugen Jebeleanu, Radu Nica. A participat la festivaluri naționale și internaționale în Sibiu, București, Suceava, Djakovo – Croația și la numeroase ateliere de creație.

Alina Floroi este o persoană creativă, cu experiență în televiziune, publicitate și industrii creative în general. Ea este co-fondator al Laborazon Maker Space din Brașov, calitate în care lucrează activ la promovarea culturii și creației prin expoziții, proiecte cultural-educative și promovarea creației emergente. Alături de Mara Oprișiu, este inițiatoarea BVCC – Festivalul de Cultură Liberă din Brașov. Alina a absolvit masterul de Programe Audiovizuale la UNATC I.L. Caragiale și a studiat jurnalism la Universitatea București.  A contribuit la campania de promovare a 48 Hour Film Project în 2013.

Robert G. Elekes este poet, distins cu Premiul Național de Poezie Iustin Panța pentru debut, Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu, Opus Primum, Premiul de debut al revistei Familia și premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov în 2008. În 2012 a primit titlul de doctor de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Cartea „aici îmi iau dinții-n spinare și adio”, apărut la editura Tracus Arte în 2015, este debutul lui în volum. Este fondatorul și coordonatorul clubului de lectură „Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets” găzduit de cafeneaua Tipografia din Braşov și al festivalului de poezie cu același nume. Robert a participat la 48 Hour Film Project în 2014 ca actor și scenarist.

După vizionarea filmelor aflate în concurs, luni 8 august, la Reduta, publicul a votat filmul preferat care a primit trofeul „Premiul Publicului”.

Premiile 48 Hour Film Project Brasov 2016 sunt:

Cele mai bune efecte speciale: „Omul de serviciu”, echipa Noobz

Cea mai bună coloană sonoră: „Omul de serviciu”, echipa Noobz

Cea mai bună coregrafie: „Steps”, echipa Andrei Nica

Cea mai bună utilizare de Pokemon: „Edy”, echipa abc team

Cel mai bun sunet: „Cu capsa pusă”, echipa Epic Ideas

Cel mai bun montaj: „Cu capsa pusă”, echipa Epic Ideas

Cea mai bună imagine: „The Act-or”, echipa Neo Kino-Oki

Cea mai bună utilizare a personajului: „Where’s mom”, echipa Retromania

Cea mai bună utilizare a recuzitei: „Where’s mom”, echipa Retromania

Cea mai bună utilizare a replicii: „Legat la pământ”, echipa The Nonsensicals

Cea mai bună scenografie: „Legat la pământ”, echipa The Nonsensicals

Cea mai bună actriţă: Alexandra Gheorghe – „The Act-or”, Neo Kino-Oki

Cel mai bun actor: Daniel Coposescu – „Legat la pământ”, echipa The Nonsensicals

Cel mai bun scenariu: „Legat la pământ”, echipa The Nonsensicals

Ce mai bună regie: „Cu capsa pusă”, echipa Epic Ideas

Erou local: „The Act-or”, echipa Neo Kino-Oki

Premiul publicului: „Cu capsa pusă”, echipa Epic Ideas

Runner Up pentru cel mai bun film: „Legat la pământ”, echipa The Nonsensicals

Cel mai bun film (Best City Film): „Cu capsa pusă”, echipa Epic Ideas

Misiunea 48 Hour Film Project este de a încuraja dezvoltarea producţiei de film şi a cineaştilor. Prin acest festival/concurs, cei din domeniu trec peste ezitările legate de o producţie şi ajung să facă filme. Cu toate că limita de timp plasează o restrictie neobişnuită realizatorilor filmului ea este, totodată, eliberatoare deoarce îi încurajează să pună accentul mai mult pe „a face” decât pe „a vorbi”.

Filmul câştigător intră în competiţia internaţională, alături de filme din întreaga lume, pentru titlul „Best 48 Hour Film 2016” şi marele premiu de 5000 $. Zece din cele mai bune filme din turul 2016 vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Cannes, în cadrul Short Film Corner 2017.

Braşov 48 Hour Film Project 2016 este organizat de Asociaţia Culturală KunSTadt cu sprijinul Centrului Cultural Reduta Braşov, Primăria Braşov, Agenţia Metropolitană Braşov, Asociaţia „Episcop Vasile Coman”, Asociaţia „Şagunişti pentru Şagunişti” şi Tipografia.

Parteneri media: Zile şi nopţi, CineFan.ro, Aaarc.ro, Underkron, Wigo.ro.

Pentru informaţii suplimentare, întrebări sau sugestii contactaţi brasov@48hourfilm.com sau pagina de Facebook [ www.facebook.com/Brasov48HFP ]

COMUNICAT DE PRESĂ PENTRU DIFUZARE IMEDIATĂ

BRAŞOV 48 HOUR FILM PROJECT

Persoană de contact: Mara Oprişiu

Web: http://www.48hourfilm.com/brasov

E-mail: brasov@48hourfilm.com

Mob.: +40 722 245 893

Facebook: http://www.facebook.com/Brasov48HFP

Twitter: @Brasov48HFP

Youtube: http://www.youtube.com/BV48HFP

3 răspunsuri la “Filme pe repede înainte”

Comentariile sunt închise.