eTwinning, comunitatea şcolilor din Europa

În epoca socializării, şcolile din Europa fac de asemenea networking (se conectează) şi colaborează în prima reţea online dedicată susțţnerii parteneriatelor între profesori şi elevi de pe întregul continent. Cu peste 130.000 de membri dintre care peste 7000 din România, peste 5000 de inţiative active şi o platformă dedicată de comunicare, conectare şi realizare de proiecte comune, eTwinning este cel mai motivant şi creativ spaţiu de dezvoltare profesională şi interculturală dedicat cadrelor didactice şi elevilor din învăţământul preuniversitar din Europa.

Cum accesezi eTwinning?

  1. Intră în contact cu reţeaua! Răsfoiește portalul ca să afli mai multe despre proiectele şi colegii înregistraţi, școala ta ar putea să fie deja înscrisă pe platformă! Află ce oportunităţi de dezvoltare profesională poți să accesezi şi descoperă exemple de proiecte de succes sau kit-uri de activităţi care să te inspire.
  2. Înregistrează-te! E pasul în care eşti invitat să vorbeşti despre tine şi experienţa de cadru didactic, preferinţele în dezvoltarea de proiecte – domenii de interes, experienţă, limba de lucru în care doreşti să desfăşori proiecte etc. Dacă şcoala ta nu este deja înscrisă pe platformă, tot în acest pas poţi crea profilul instituţiei.
  3. Încearcă eTwinning! Explorează oportunităţile de parteneriat cu alte școli din Europa, idei de potenţiale proiecte şi toate posibilităţile pe care le oferă în general noile tehnologii în orice experienţă educaţională. Comunică şi colaborează cu colegi din alte ţări, folosind instrumentele puse la dispoziţia cadrelor didactice, care fac ca eTwinning să treacă dincolo de stadiul proiectelor şcolare şi să devină o adevărată comunitate virtuală.