Cum ajută biblioteca pe oameni

Vineri, 27 ianuarie 2012, mă aflam în maşină, în drum spre Voila, acolo unde urmau să se livreze echipamentele Biblionet, runda a III-a. M-am oprit în Făgăraş, la Cetate, având în spatele meu un grup de copii. Îi privesc şi îmi spun că sigur vin în vizită la muzeu. Urc înaintea lor scările cetăţii, trec de primul etaj cu intrarea la muzeu şi mă îndrept spre etajul 2, unde se află biblioteca municipală făgărăşeană. Observ cu uimire că puştii şi profesoara lor mă urmează şi atunci realizez că acea clasă venea în vizită la bibliotecă, nu la muzeu. Erau aşteptaţi şi au fost primiţi de Raluca Bucur, li s-a prezentat biblioteca şi au fost ghidaţi, după care a urmat lecţia de matematică, fracţiile, demonstrată cu ajutorul computerelor şi videoproiectorului, pe baza softului Intuitext, de care biblioteca dispune pe două computere, conform contractului încheiat de IREX. Au fost curioşi, au întrebat, le-a plăcut lecţia făcută în altă parte, ba cei mai neastâmpăraţi copii au devenit brusc cuminţi când au venit la bibliotecă de parcă se întâlneau cu Moş Crăciun, nu cu biblioteca şi fracţiile cu peripeţii. Mi-a plăcut şi mie lecţia, am înţeles mai bine fracţiile şi i-am mulţumit profesoarei pentru ideea de a veni să facă lecţia la bibliotecă cu ajutorul computerelor Biblionet.
Mai târziu, stând de vorbă cu toate colegele mele bibliotecare din Făgăraş, aflu noi detalii despre activitatea cercului sa il numesc HandMade BMF. Acesta este rezultatul aplicării proiectului conceput de bibliotecare în urma frecventării modului de cursuri Bazele serviciilor noi de bibliotecă. Colegele noastre au avut o excelentă idee de a aduna împreună mai multe persoane talentate, cu bun gust, de a le oferi spaţiul şi de a le stimula să creeze produse şi să deschidă o piaţă pentru lucruri creative, făcute manual. Şi au reuşit mai mult decât şi-au propus. Membrele acestui cerc au găsit un spaţiu de colaborare, s-au împrietenit, au schimbat idei, au creat produse împreună, s-au completat, s-au organizat încât acum grupul a reuşit să se stimuleze reciproc, să se ajute, să se influenţeze şi să coopereze, să gândească evenimente împreună cu prilejul apropiatelor sărbători – Sf. Valentin, Mărţişorul, să programeze şi să planifice participări la târguri de gen. Au devenit solidare în creaţie, în muncă, în organizare, produsele sunt chiar reuşite şi mă bucur să aud că un grup informal este funcţional. Mai mult decât atât, sunt mândră că biblioteca a contribuit direct la această schimbare, că a ajutat direct oamenii şi că a demonstrat că biblioteca poate face mai mult decât împrumut de carte şi lectură. Felicitări colegelor mele, le merită cu prisosinţă!

7 răspunsuri la “Cum ajută biblioteca pe oameni”

… [Trackback]

[…] Find More here|Find More|Find More Informations here|Here you can find 60850 more Informations|Informations on that Topic: blog.bjbv.ro/?p=2589 […]

Comentariile sunt închise.