Conferinţe despre Braşov cu Oraşul memorabil

Vă invităm să participaţi la ciclul de conferinţe despre oraşul Braşov!

În cadrul ediţiei de anul acesta al Oraşului Memorabil, vineri, 25 iulie, orele 17,00 în mansarda Casei Baiulescu, Biblioteca Judeţeană Braşov are bucuria să găzduiască două conferinţe publice iniţiate şi organizate de Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Braşov-Covasna-Harghita

Ilinca Păun Constantinescu, arhitect – Dinamica oraşului Braşov
Fapt poate mai puţin conştientizat sau dezbătut, oraşul Braşov a pierdut din 1989 până astăzi un procent important al populaţiei sale. Prezentarea aduce în discuţie momentele esenţiale de creştere a oraşului după perioada interbelică (legate în cea mai mare parte de dezvoltarea industrială), precum şi valurile de descreştere post-comuniste. Faţă de celelalte oraşe mari ale ţării, Braşov este, procentual, din punct de vedere al populaţiei, cel care s-a extins şi apoi restrâns cel mai mult. Cum se manifestă aceste schimbări la nivelul oraşului? Este oare Braşov astăzi un shrinking city?

Corneliu Pintilescu, istoric – De la Braşov la Oraşul Stalin: construirea unei noi identităţi urbane (1950-1960)
Prezentarea vă propune o incursiune în Braşovul anilor `50, perioadă în care oraşul a purtat numele lui Stalin, iar muntele Tâmpa a fost locul unui experiment original privind tehnicile de propagandă comunistă: marcarea sa folosind specii diferite de arbori pentru a promova numele celui supranumit “tătucul popoarelor”.

Intrarea este liberă.

Organizator: Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Braşov-Covasna-Harghita

Vă aşteptăm cu drag!

Ovidiu Taloş
coordonator proiect Oraşul Memorabil
tel. 0726 686845
orasulmemorabil@gmail.com
www.orasulmemorabil.ro

Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Braşov-Covasna-Harghita
Braşov, Șirul Beethoven nr. 2

Un răspuns la “Conferinţe despre Braşov cu Oraşul memorabil”

Comentariile sunt închise.