Caută în baza de date cu peste 300.000 de volume
Concurs de gif-uri cu imagini de patrimoniu


Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga” Cluj-Napoca lansează Concursul de gif-uri dedicat promovării patrimoniului cultural.

Competiţia aduce împreună patrimoniul cultural, creativitatea, tehnologia şi amuzamentul. Participanţii sunt invitaţi să creeze gif-uri noi prin remixarea imaginilor de patrimoniu cu acces deschis. Cele mai creative gif-uri vor fi răsplătite cu premii în bani.

Regulamentul concursului complet se regăsește aici

Imagini

• Capra - imaginea 1 - Textul despre imagini


• Capra - imaginea 2• Carul englezesc - Textul despre imagine• Castelul huniarzilor - Textul despre imagine• Corabia Meduzei - Textul despre imagine• Eschimosi - Textul despre imagine• Fluture -• Muntenegreni - Textul despre imagine• Pește - Textul despre imagine• Vaporul -


Din regulament

• Tema

Concursul de gif-uri are drept scop să încurajeze valorificarea patrimoniului cultural prinaceste mijloace de expresie.
Imaginile, în număr de 10, au fost selectate din revista literară Foaia Duminecii din anul 1837 şi vor fi puse la dispoziţie de organizatori tuturor participanţilor, împreună cu textele ce le însoţesc şi scurte informaţii explicative despre publicaţie. Imaginile sunt însoţite de transcrierea selectivă şi adaptată a textelor din revistă şi de detalii despre publicaţie şi autor/traducător.

• Premiile

Premiul I – 1.200 lei sumă brută
Premiul II – 1.000 lei sumă brută
Premiul III – 800 lei sumă brută
2 menţiuni a câte 350 lei fiecare

Reguli și condiții de înscriere

Concursul presupune remixarea creativă a imaginilor de patrimoniu furnizate prin aplicaţii de gif-uri (stickere, efecte, culori, sunete etc).

Participarea este gratuită.

Se pot înscrie în concurs maxim 3 imagini remixate de către aceeaşi persoană.
Aplicaţiile trebuie să fie nu mai mari de 2 MB.

Materialele vor putea fi înscrise în concurs până luni, 6 noiembrie 2023, la orele 15,00, pe e-mail la adresa biblgb[at]rdsmail.ro. Titlul mesajului va fi Concurs GIF Animează cultura.

Aplicaţiile vor fi însoțite de Formularul de înscriere completat, Declarația pe proprie răspundere și Declarația de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal semnate de titular/părinte/tutore legal (pentru cei sub 18 ani), scanate și atașate e-mail-ului de înscriere. Formularul de înscriere va cuprinde titlul imaginii, numele persoanei producătoare/creatorului/echipei/denumirea firmei, e-mail și mobil, semnătură.

Aplicaţiile trebuie să fie originale şi să respecte tema şi selecţia concursului. Este interzisă trimiterea unor aplicaţii pentru care participanții la concurs nu dețin drepturi de autor. Realizatorii aplicaţiilor trebuie să dețină toate drepturile de autor, precum și drepturile la orice muzică sau efect de sunet utilizate în film. Organizatorul nu va lua în considerare aplicaţiile pe care le consideră obscene, provocatoare sau care încalcă în vreun fel Legea drepturilor de autor ori alte legi românești în vigoare la data Concursului.

• Validitate

Pentru ca participarea să fie considerată validă, aplicaţiile trimise trebuie să respecte tema concursului, să întrunească criteriile tehnice și să se încadreze în termenul limită de trimitere, respectiv 6 noiembrie 2023, orele 15,00.

Calendar concurs

- Lansare concurs: 26 septembrie 2023
- Perioada de realizare și înscriere în concurs: 18/25 septembrie – 06 noiembrie 2023
- Jurizare: 7-9 noiembrie 2023
- Anunțarea câștigătorilor: 9 noiembrie 2023
- Confirmarea acceptării premiului: 10 noiembrie 2023
- Anunțarea oficială a câștigătorilor pe site-ul bibliotecii: 11 noiembrie 2023
- Difuzarea aplicaţiilor în perioada următoare – 11-13 noiembrie 2023

Acordarea și anunțarea premiilor

Premiile concursului se vor acorda în urma jurizării din perioada 7-9 noiembrie 2023. Rezultatele vor fi anunțate joi, 9 noiembrie 2023 și vor fi comunicate tuturor participanților.
Câștigătorii vor trebui să confirme acceptarea premiului până la data de 10 noiembrie 2023 inclusiv. Pe site-ul bibliotecii se vor anunța câștigătorii pe data de 11 noiembrie 2023.
Câștigătorul care nu poate fi contactat va pierde premiul. În acest caz, premiul va fi acordat participantului care urmează în clasament. După confirmarea acceptării premiului, câștigătorul va trebui să trimită organizatorului o copie a actului de identitate. Câștigătorul va intra în posesia premiului în cel mult 30 de zile calendaristice de la data când i-a fost adus la cunoștință că este câștigător, în baza actului de identitate.
Predarea premiului poate fi un eveniment public. Prin participarea la acest concurs, participanții sunt de acord ca, în cazul în care vor câștiga, numele și prenumele, localitatea în care domiciliază și fotografia lor să poata fi făcute publice și folosite în scopuri publicitare de către organizator în diverse materiale de presă, audio, video, fără nici un fel de plată aferentă. Câștigătorul premiului va semna o declarație în acest sens, conform celor solicitate de către organizator.

^ Sus