BASME ARMENEŞTI DE LA MOŞ SUREN – LANSARE DE CARTE

 

BRAȘOV, 17 MAI 2023

COMUNICAT DE PRESĂ

BASME ARMENEŞTI DE LA MOŞ SURENLANSARE DE CARTE

Cu mare bucurie anunţăm lansarea cărţii:

BASME ARMENEŞTI DE LA MOŞ SUREN

 de SUREN MURADYAN

                                    

                        în data de 17 mai 2023, ora 11

 la Centrul de Excelenţă pentru Copii şi Tineret

                           al Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov,

                          strada Iuliu Maniu, nr. 6

                      de către nepotul său Arsen Arzumanyan.

Acesta ne spune  cam așa:

„Acum mai mult timp i-am promis bunicului meu, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori pentru copii din Armenia, că îi voi publica în România câteva dintre basmele lui cunoscute. S-a bucurat mult de această idee și aștepta cu mare drag să vadă cartea. Acum, din ceruri, sper că vede că m-am ținut de promisiune… Cititorii români, mai ales cei mici, au posibilitatea să se bucure de aceste povești aromate cu spirit armenesc.
Suren Muradyan este autorul a peste 150 de cărți, iar basmele lui sunt larg răspândite în Armenia și dincolo de granițele acesteia. Versurile sale au fost transpuse în peste 250 de cântece pentru copii și adulți, iar piesele sale au fost jucate în mai multe teatre și la televiziunea publică armeană. Poeziile lui sunt incluse în programa claselor primare din Armenia.”

Arsen Arzumanyan, licențiat în litere și doctor în științe politice, autorul primei cărți destinate armenilor din România pentru învățarea de unul singur a limbii armenești, Limba armeană  fără profesor și a primei culegeri de bancuri cu Radio Erevan, 300 de bancuri cu Radio Erevan,  ne promite o oră de basm, într-un loc de poveste, Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu” – Brașov.

Miercuri, 17 mai, ora 11, Arsen Arzumanyan, aduce publicului copil și de ce nu, chiar adult, din România, basmele bunicului său armean, SUREN MURADYAN înt-o formă absolut excepțională: cartecomplet ilustrată, coperta hardcover, hârtie lucioasă, aceasta având 66 pagini.

Vă așteptăm  cu mic cu mare, pe strada Iuliu Manu nr. 6, la Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu” – Brașov – miercuri, 17 mai, ora 11, să intăm în lumea basmelor lui Moș Suren.  

Informații suplimentare:

Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret Brașov

Str. Iuliu Maniu nr. 6

Telefon: 0268/474081

Email: copii@bjbv.ro