Atlasul Tărâmurilor Fermecate şi al Locurilor din Basmele Româneşti – un proiect dedicat copiilor braşoveni

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov a implementat în perioada
august – noiembrie 2015 proiectul Atlasul Tărâmurilor Fermecate şi al Locurilor din Basmele Româneşti, un proiect editorial co-finanţat de către Administratia Fondului Cultural Naţional, cu ajutorul căruia se prezintă în premieră în spaţiul cultural românesc basmele prin intermediul hărţilor şi al unui mic dicţionar ilustrat de personaje. Astfel copiii, părinţii şi publicul amator de poveşti vor avea la dispoziţie hărţi, care vor ilustra geografia basmelor româneşti.
Proiectul editorial a avut 0 valoare totală de 71.600 lei, din care cofinanţarea nerambursabilă acordată de Administraţia Fondului Cultural Naţional a fost de 50.000 lei, iar 21.600 lei a reprezentat co-finanţarea bibliotecii.
În cadrul proiectului, a fost realizată cartea Atlasul Tărâmurilor Fermecate şi al Locurilor din Basmele Româneşti „, care cuprinde 12 poveşti şi 65 de
ilustraţii.
Prin activităţile din cadrul proiectului se încurajează lectura activă, lucrul
cu harta şi cu imaginea încă din primii ani de şcoală, în scopul de a crea
deprinderi şi aptitudini de cititor avizat copiilor şi elevilor implicaţi în
proiect. Prin proiectul editorial se urmăreşte oferirea unui instrument util şi accesibil pentru explorarea Universului basmelor, el putând fi utilizat de către cadrele didactice la orele de lectură, dar şi de bibliotecari, de părinţi şi de copii.
Basmele sunt rodul cercetărilor şi documentărilor istoricului Alexandru
Stănescu. Cartea a fost ilustrată de artista grafician Liana Stănescu, care s-a
documentat în privinţa reconstituirii portului tradiţional din Şcheii Braşovului şi a monumentelor simbol pentru comunitatea braşoveană.

3 răspunsuri la “Atlasul Tărâmurilor Fermecate şi al Locurilor din Basmele Româneşti – un proiect dedicat copiilor braşoveni”

Comentariile sunt închise.