Agenda GOW2017

sustinhpn2017Campania Hai pe net! este o campanie de incluziune digitală organizată de Fundația EOS Romania în parteneriat cu telecentre, biblioteci publice, școli, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI) și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în Romania. În anul 2017 campania va avea loc în perioada  27 martie – 2 aprilie cu sprijinul partenerilor strategici precum: rețeaua națională de ecentre, ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Certipro Education, Microsoft și Liberty Global.

 Evenimentul derulat în România este parte integrantă a campaniei Get online week 2017 (www.getonlineweek.eu) derulată la nivel european de către Telecentre Europe (http://www.telecentre-europe.org/).

 

Principalele obiective ale  campania de anul acesta sunt:

  1.  Alfabetizare digitală, Instruire  de bază pentru persoanele care nu au aptitudini digitale;
  2. Evaluare / certificare a nivelului de competențe digitale a  tinerilor  și adulților prin sistemul de certificare Certipro, recunoscut pe plan internațional;
  3. TIC pentru nevăzători și promovarea utilizării dispozitivelor mobile pentru persoanele în vârstă;
  4. Instruire asistată și orientare pentru tineri în vârstă de 14-21 ani cu scopul de a demonstra potențialul lor pentru viitoarele locuri de muncă în domeniul  IT.

Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov susține și anul acesta campania, așa cum a făcut-o în ultimii cinci ani, prin organizarea de activități în cadrul Serviciului de Informare și Formare Continuă, după cum urmează:

CENTRUL DE FORMARE (Mansarda Casei Baiulescu)

Luni, 27 martie 2017, orele 12.00 – 18.00

  • Primul clic – ateliere pentru persoanele care se familiarizează pentru prima dată cu un calculator sau un dispozitiv mobil (tabletă, telefon etc) sau care pur și simplu învață să caute informații utile pe internet.
  • Promovarea accesibilității web – atelier de conștientizare a opiniei publice cu privire la nevoile de accesibilitate web în rândul persoanelor cu deficiențe de vedere. Campania este susținută de către Fondul ONG în România prin EEA Grants

Marți, 28 martie 2017, orele 10.00 – 14.00

  • Comunicare digitală audio-video –  atelier utilizare aplicația Movie Maker, finalizat cu realizarea de povestiri digitale.

Miercuri, 29 martie 2017, orele 12.00 – 18.00

  • Comunicare digitală audio-video –  atelier utilizare aplicația Movie Maker, finalizat cu realizarea de povestiri digitale.

Joi, 30 martie 2017, orele 10.00 – 14.00

  •  Promovare new media prin infografice de impact – atelier de  realizare materiale grafice, de tip infografic, cu ajutorul instrumentelor web de tip open-sourse  EASEL, INFOGR, PIKTOCHART, GLIFFY.

Vineri, 31  martie 2017, orele 12.00 – 18.00

  • Promovare new media prin infografice de impact – atelier de  realizare materiale grafice, de tip infografic, cu ajutorul instrumentelor web de tip open-sourse  EASEL, INFOGR, PIKTOCHART, GLIFFY.

 SECȚIA PENTRU COPII ȘI TINERET (Str. Iuliu Maniu, nr. 6)

Luni- Vineri, 27-31  martie 2017, orele 10.00 – 16.00
Participarea la ateliere se face pe bază de înscriere, prin completarea formularului.

  • Competențe digitale? No problem! – testarea competențelor digitale ale elevilor sau studenților prin simularea unui examen IC3 – Digital Literacy certification. 45 de întrebări în 45 de minute cu rezultatul de punctaj afișat imediat, pus la dispoziția campaniei gratuit de Certipro Education.
  • Promovarea TIC pentru angajabilitatea tinerilor – ateliere dedicate tinerilor pentru identificarea competențelor și abilităților latente prin folosirea platformei YOUROCK si analizarea competențelor transversale TIC prin  intermediul aplicației SKILLAGE.
  • Cursuri online de perfecționare pentru cadrele didactice – pe portalul educațional al Microsoft dedicat educatorilor.