Caută în baza de date cu peste 300.000 de volume
Proiecte


CRESC la bibliotecă
Creștem România Egalității de Șanse pentru Copii

Proiect co-finanțat de AFCN in parteneriat cu bibliotecile județene din Brașov, Caraș-Severin, Dolj și Sălaj

cresc

Cu ocazia lansării proiectului CRESC la bibliotecă (Creștem România Egalității de Șanse pentru Copii), co-finanțat de AFCN, astăzi, miercuri, 30 august, orele 13.30, la mansarda Casei Baiulescu a avut loc și prima reuniune a partenerilor: bibliotecile județene din Brașov, Caraș-Severin, Dolj și Sălaj. Întâlnirea va continua și mâine, cu un atelier dedicat instruirii bibliotecarilor care vor susține activități în cadrul proiectului.

Proiectul se înscrie în aria tematică a Educației prin Cultură și este dedicat celebrării Centenarului României Moderne.

Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov, împreună cu partenerii săi, își propune conștientizarea unui grup de 50 de copii și tineri, cu vârstele cuprinse între 12 și 16 ani, provenind din medii defavorizate, asupra valorilor și semnificațiilor legate de Primul Război Mondial și Marea Unire din 1918.

Activitățile proiectului vor cuprinde un atelier interactiv de istorie, numit Istoria Altfel, ce va include vizionarea de materiale legate de evenimentele ce au influențat destinul României în perioada Primului Război Mondial.

Cel de al doilea atelier, numit Istoria Citită, constă în studiul corespondenței de epocă, adaptate specificului local și instruirea copiilor în redactarea de scrisori. Ei vor fi încurajați să interacționeze cu grupurile selecționate de către parteneri, împărtășind experiența lor din timpul atelierelor.

Prin acest proiect, biblioteca își propune să valorifice patrimonial cultural local, să susțină accesul liber la cultură, să cinstească memoria Unirii din 1918, să promoveze diversitatea și toleranța.