Caută în baza de date cu peste 300.000 de volume
Secţia Periodice


Poza Sectia Periodice • Secţia de PERIODICE a Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov a fost înfiinţată în anul 1999, prin separarea colecţiilor de ziare şi reviste existente la Sala de lectură de restul fondului documentar, în scopul fluidizării procesului de lectură. Ea a fost amenajată la demisolul Casei Baiulescu, într-un spaţiu care cuprinde o sală de lectură şi patru depozite.

• Colecţiile de periodice alcătuiesc un fond de secol XIX – XX, în limbile română, germană, maghiară, franceză, engleză şi italiană. Între periodicele vechi păstrate în colecţiile bibliotecii se află: „Curierul de ambele sexe”, „Albina românească”, „Convorbiri literare”, „Dacia literară”, „Brassói Lapok”, „Biblioteca românească”, „Justiţia nouă”, „Legalitatea Populară” etc. Dintre periodicele apărute în perioada interbelică, menţionăm revistele: „Gândirea” şi „Boabe de grâu”.

• Secţia PERIODICE are abonamente la toate periodicele locale, la principalele reviste de cultură româneşti, la revistele de specialitate, la „Monitorul Oficial” – partea I, şi a III-a, precum şi la publicaţii în limbi străine, ca „Brassói Lapok”, „Allgemaine. Deutsche Zeitung” şi „Magyar Szó”.

• Publicaţiile secţiei sunt din diverse domenii de larg interes: cultură, economie, psihologie şi sociologie, medicină, turism, agricultură etc. Abonamentele se fac în funcţie de solicitările utilizatorilor.